Saját receptjeim megosztása, személyre szabott készítés egyedi igények szerint.

2012. május 25., péntek

Bogár Autó Torta

Egy kicsi Bogár Autó torta




Sima sárga piskóta, a krém pedig nagyon finom oroszkrém. Külseje Cukormáz.


Piskóta: a képen látható torta kb 20 tojásos alapból készült, de természetesen lehet kisebbet is csinálni.
                 10db tojás
                 20dkg liszt
                 20 dkg cukor
                 1 dl olaj

                 fél csomag sütőpor


Tojásokat ketté választom.
A sárgáját a cukor 2/3 részével kikeverem habosra, majd hozzá teszem az olajat és tovább keverem.
A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem.

A sárgáját 1 kártya fehérje habbal lazítom. Rá rakom a többi habot is. ( még nem keverem)
A lisztbe belekeverem a sütőport. Majd ezt a keveréket apránként rászórom a habra miközben óvatosan, lazán, nagy mozdulatokkal keverem.
Kivajazott és ki lisztezett formában 180°C fokon 40-45 percig sütöm.


Krém:  Két részből áll. Kell egy pudingos alapot készíteni, a másik a tejszínhab.


Pudingos alap: 30dkg víz
                       2-2,5 csomag vanilliás pudingpor
                       24 dkg cukor
  Ezt a keveréket elkezdem főzni, majd mikor már átlátszó gumis állaga lesz akkor kész. Kihűtöm és rummal kikeverem, géppel összetöröm, míg a zselé már nem nagy darabokban áll (mondhatni kenhető állagúvá nem válik). Rumba áztatott mazsolát adok hozzá, lehet még cukrozott gyümölcs héjakat. Majd  ehhez a mennyiséghez 0,5 l tejszínt felverek és azzal lazítom. (Tejszínhez lehet habfixálót keverni.)
Érdemes a krémből picit többet csinálni ugyanis a kérsz betöltött tortát még körbe kell kenni. 


Torta betöltve, fagyasztásra készen.


Mikor forma tortát készítünk főleg 3D-be ajánlott előtte lefagyasztani, sokkal könnyebb formázni, a lapok nem csúsznak el.
Formázva és körbe kenve.
Ha burkolom ekkor hagyom hogy a torta teljesen kiolvadjon, mert különben a cukormáz is és a marcipán is elfolyhat.

Cukormáz: Ez a mennyiség csak irány adó, nem árt duplázni.
               1 evőkanál zselatin
               6 evőkanál víz
Ezt felmelegítem. Utána hozzá adok még:
               1 evőkanál margarint
               2 evőkanál mézet.
Majd tűzről levéve bele gyúrni kb 90 dkg porcukrot.

Gyúrás közben elképzelhető hogy kicsi melegítés szükséges. Ez így fehér színű lesz, érdemes utána színezni, de ha egy színre van szükségünk akkor akár a még folyós részbe önthetjük a színezőt. Gumi kesztyű használata színezéskor ajánlott!

Cukormázat és a marcipánt is porcukrozott felületen nyújtsuk így biztosan nem ragad oda.

Burkolva
 Festve
Készen

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése