Egy kicsi Bogár Autó torta
Sima sárga piskóta, a krém pedig nagyon finom oroszkrém. Külseje Cukormáz.
Piskóta: a képen látható torta kb 20 tojásos alapból készült, de természetesen lehet kisebbet is csinálni.
10db tojás
20dkg liszt
20 dkg cukor
1 dl olaj
fél csomag sütőpor
Tojásokat ketté választom.
A sárgáját a cukor 2/3 részével kikeverem habosra, majd hozzá teszem az olajat és tovább keverem.
A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem.
A sárgáját 1 kártya fehérje habbal lazítom. Rá rakom a többi habot is. ( még nem keverem)
A lisztbe belekeverem a sütőport. Majd ezt a keveréket apránként rászórom a habra miközben óvatosan, lazán, nagy mozdulatokkal keverem.
Kivajazott és ki lisztezett formában 180°C fokon 40-45 percig sütöm.
Krém: Két részből áll. Kell egy pudingos alapot készíteni, a másik a tejszínhab.
Pudingos alap: 30dkg víz
2-2,5 csomag vanilliás pudingpor
24 dkg cukor
Ezt a keveréket elkezdem főzni, majd mikor már átlátszó gumis állaga lesz akkor kész. Kihűtöm és rummal kikeverem, géppel összetöröm, míg a zselé már nem nagy darabokban áll (mondhatni kenhető állagúvá nem válik). Rumba áztatott mazsolát adok hozzá, lehet még cukrozott gyümölcs héjakat. Majd ehhez a mennyiséghez 0,5 l tejszínt felverek és azzal lazítom. (Tejszínhez lehet habfixálót keverni.)
Érdemes a krémből picit többet csinálni ugyanis a kérsz betöltött tortát még körbe kell kenni.
Torta betöltve, fagyasztásra készen.
Mikor forma tortát készítünk főleg 3D-be ajánlott előtte lefagyasztani, sokkal könnyebb formázni, a lapok nem csúsznak el.
Ha burkolom ekkor hagyom hogy a torta teljesen kiolvadjon, mert különben a cukormáz is és a marcipán is elfolyhat.
1 evőkanál zselatin
6 evőkanál víz
Ezt felmelegítem. Utána hozzá adok még:
1 evőkanál margarint
2 evőkanál mézet.
Majd tűzről levéve bele gyúrni kb 90 dkg porcukrot.
Gyúrás közben elképzelhető hogy kicsi melegítés szükséges. Ez így fehér színű lesz, érdemes utána színezni, de ha egy színre van szükségünk akkor akár a még folyós részbe önthetjük a színezőt. Gumi kesztyű használata színezéskor ajánlott!
Burkolva
Festve
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése