Saját receptjeim megosztása, személyre szabott készítés egyedi igények szerint.

2012. május 25., péntek

Cukormáz

Cukormáz

Ha valaki nem szereti a marcipánt ez ugyan úgy alkalmas a bevonásra, díszítésre, formázásra

Ez a mennyiség csak irány adó, nem árt duplázni.
               1 evőkanál zselatin
               6 evőkanál víz
Ezt felmelegítem. Utána hozzá adok még:
               1 evőkanál margarint
               2 evőkanál mézet.
Majd tűzről levéve bele gyúrni kb 90 dkg porcukrot.

Gyúrás közben elképzelhető hogy kicsi melegítés szükséges. Ez így fehér színű lesz, érdemes utána színezni, de ha egy színre van szükségünk akkor akár a még folyós részbe önthetjük a színezőt. Gumi kesztyű használata színezéskor ajánlott!

Cukormázat és a marcipánt is porcukrozott felületen nyújtsuk így biztosan nem ragad oda.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése