Eszterházy torta kicsit másképp
Piskóta:
10 db tojás17 dkg liszt
5 dkg darált dió
20 dkg cukor
1 dl olaj
fél csomag sütőpor
Tojásokat ketté választjuk. Sárgáját 2/3 cukorral kikeverem. Hozzá adom az olajat és tovább verem.
Lisztet, a darált diót és a sütőport összekeverem, átszitálom.
Fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem.A sárgáját 1 kártya fehérje habbal lazítom. Rá rakom a többi habot is. ( még nem keverem)
Lisztes keveréket apránként rászórom a habra miközben óvatosan, lazán, nagy mozdulatokkal keverem.
Ki vajazott és ki lisztezett formában 180°C fokon 40-45 percig sütöm.
Krém:
30 dkg víz
2 csomag vanilliás pudingpor
24 dkg cukor
25 dkg dió
0,5 dl tejszín
ízlés szerint: rum v. rumaroma
fahéj
citromhéj
Pudingos alap:
30 dkg víz2 csomag vanilliás pudingpor
24 dkg cukor
Ezt a keveréket elkezdem főzni, majd mikor már átlátszó gumis állaga lesz akkor kész. Kihűtöm és rummal kikeverem, géppel összetöröm, míg a zselé már nem nagy darabokban áll. Hozzá adom a diót. Szükség esetén még rummal lazítom. Ízesítem fahéjjal és citromhéjjal.
Tejszín habot kemény habbá verem. ( lehet hozzá adni habfixálót).
Pudingos alapot kevés kemény habbal lazítom, majd apránként hozzá keverem a többit is.


0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése