Saját receptjeim megosztása, személyre szabott készítés egyedi igények szerint.

2012. május 29., kedd

Eszterházy Torta

Eszterházy torta kicsit másképp



Piskóta:
      10 db tojás
      17 dkg liszt
        5 dkg darált dió
      20 dkg cukor
        1 dl olaj
       fél csomag sütőpor

Tojásokat ketté választjuk. Sárgáját 2/3 cukorral kikeverem. Hozzá adom az olajat és tovább verem.
Lisztet, a darált diót és a sütőport összekeverem, átszitálom.
Fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem.A sárgáját 1 kártya fehérje habbal lazítom. Rá rakom a többi habot is. ( még nem keverem)
Lisztes keveréket apránként rászórom a habra miközben óvatosan, lazán, nagy mozdulatokkal keverem.
Ki vajazott és ki lisztezett formában 180°C fokon 40-45 percig sütöm.

Krém:
   30 dkg víz
     2 csomag vanilliás  pudingpor
   24 dkg cukor
   25 dkg dió
   0,5 dl tejszín  
   ízlés szerint: rum v. rumaroma
                     fahéj
                     citromhéj



Pudingos alap:
         30 dkg víz
         2 csomag vanilliás pudingpor
         24 dkg cukor

  Ezt a keveréket elkezdem főzni, majd mikor már átlátszó gumis állaga lesz akkor kész. Kihűtöm és rummal kikeverem, géppel összetöröm, míg a zselé már nem nagy darabokban áll. Hozzá adom a diót. Szükség esetén még rummal lazítom. Ízesítem fahéjjal és citromhéjjal.




Hab: 
Tejszín habot kemény habbá verem. ( lehet hozzá adni habfixálót).

Pudingos alapot kevés kemény habbal lazítom, majd apránként hozzá keverem a többit is.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése