Saját receptjeim megosztása, személyre szabott készítés egyedi igények szerint.

2012. szeptember 28., péntek

Csokoládés narancsos és Barackos túrós torta

Csokoládés narancsos és Barackos túrós torta


Ez egy emeletes torta. Ezért egybe írom le a két tortát.
Mivel én nem nagyon kedvelem a vaj alapú krémeket így ezért mind a két torta Tejszínes.

Csokoládés narancsos torta:

A piskóta:  10 db tojás
                  18 dkg cukor
                  18 dkg liszt
                  fél csomag sütőpor
                  1 dl olaj



Tojásokat ketté választom.
A sárgáját a cukor 2/3 részével kikeverem habosra, majd hozzá teszem az olajat és tovább keverem.
A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem.
A sárgáját 1 kártya fehérje habbal lazítom. Rá rakom a többi habot is. ( még nem keverem)
A lisztbe belekeverem a sütőport. Majd ezt a keveréket apránként rászórom a habra miközben óvatosan, lazán, nagy mozdulatokkal keverem.
Kivajazott és ki lisztezett formában 180°C fokon 40-45 percig sütöm.

Krém:     20 dkg étcsokoládé
               0,5 liter tejszín
               1 narancs
               zselatín
               ízlés szerint porcukor

Az étcsokoládét felolvasztom vízgőz felett. A narancs levét belefacsarom az olvasztott csokiba majd a belsejét is kikaparom és belekeverem.
Tejszínt kemény habbá verem, majd az étcsokoládéba belekeverem óvatosan közben csorgatok bele fél dl vízben olvasztott zselatint.

Krémet ezután 10-15 percre lehűtöm és utána kezdem betölteni a piskótát.


Barackos túros torta:

Piskóta:     10 db tojás
                  18 dkg cukor
                  18 dkg liszt
                  fél csomag sütőpor
                  1 dl olaj



Tojásokat ketté választom.
A sárgáját a cukor 2/3 részével kikeverem habosra, majd hozzá teszem az olajat és tovább keverem.
A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem.
A sárgáját 1 kártya fehérje habbal lazítom. Rá rakom a többi habot is. ( még nem keverem)
A lisztbe belekeverem a sütőport. Majd ezt a keveréket apránként rászórom a habra miközben óvatosan, lazán, nagy mozdulatokkal keverem.
Kivajazott és ki lisztezett formában 180°C fokon 40-45 percig sütöm.

Krém:   1 konzerves barack
           ( természetesen friss barackból, nektarinból is lehet készíteni ekkor 2-3 nagyobb barack kell.)
             0,5 liter tejszín
             20 dkg túró
             porcukor ízlés szerint
            zselatin

Barackokat apróra vágom, hozzá rakom a túróhoz majd kézi botmixerrel összekeverem. Ha nagyon száraz a túró a konzerves barack levével kissé lehet lazítani rajta.
Porcukor mennyisége a barack édességétől függ, no meg az ízlésünktől.
Tejszínt kemény habbá verem, majd hozzá keverem  a túróhoz. Keverés közben fél dl vízben olvasztott zselatint is hozzá keverem. Hűtöm a krémet 10-15 percig. Majd betöltöm a piskótát.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése