Csokoládés narancsos és Barackos túrós torta
Ez egy emeletes torta. Ezért egybe írom le a két tortát.
Mivel én nem nagyon kedvelem a vaj alapú krémeket így ezért mind a két torta Tejszínes.
Csokoládés narancsos torta:
A piskóta: 10 db tojás
18 dkg cukor
18 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 dl olaj
Tojásokat ketté választom.
A sárgáját a cukor 2/3 részével kikeverem habosra, majd hozzá teszem az olajat és tovább keverem.A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem.
A sárgáját 1 kártya fehérje habbal lazítom. Rá rakom a többi habot is. ( még nem keverem)
A lisztbe belekeverem a sütőport. Majd ezt a keveréket apránként rászórom a habra miközben óvatosan, lazán, nagy mozdulatokkal keverem.
Kivajazott és ki lisztezett formában 180°C fokon 40-45 percig sütöm.
Krém: 20 dkg étcsokoládé
0,5 liter tejszín
1 narancs
zselatín
ízlés szerint porcukor
Az étcsokoládét felolvasztom vízgőz felett. A narancs levét belefacsarom az olvasztott csokiba majd a belsejét is kikaparom és belekeverem.
Tejszínt kemény habbá verem, majd az étcsokoládéba belekeverem óvatosan közben csorgatok bele fél dl vízben olvasztott zselatint.
Krémet ezután 10-15 percre lehűtöm és utána kezdem betölteni a piskótát.
Barackos túros torta:
Piskóta: 10 db tojás
18 dkg cukor
18 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 dl olaj
Tojásokat ketté választom.
A sárgáját a cukor 2/3 részével kikeverem habosra, majd hozzá teszem az olajat és tovább keverem.
A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem.
A sárgáját 1 kártya fehérje habbal lazítom. Rá rakom a többi habot is. ( még nem keverem)
A lisztbe belekeverem a sütőport. Majd ezt a keveréket apránként rászórom a habra miközben óvatosan, lazán, nagy mozdulatokkal keverem.
Kivajazott és ki lisztezett formában 180°C fokon 40-45 percig sütöm.
Krém: 1 konzerves barack
( természetesen friss barackból, nektarinból is lehet készíteni ekkor 2-3 nagyobb barack kell.)
0,5 liter tejszín
20 dkg túró
porcukor ízlés szerint
zselatin
Barackokat apróra vágom, hozzá rakom a túróhoz majd kézi botmixerrel összekeverem. Ha nagyon száraz a túró a konzerves barack levével kissé lehet lazítani rajta.
Porcukor mennyisége a barack édességétől függ, no meg az ízlésünktől.
Tejszínt kemény habbá verem, majd hozzá keverem a túróhoz. Keverés közben fél dl vízben olvasztott zselatint is hozzá keverem. Hűtöm a krémet 10-15 percig. Majd betöltöm a piskótát.


0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése